Fine Point nameštaj

Projekti

Kuhinja frontalni pogled

Ne retko, dobijamo upite za projektovanje i izradu kuhinje po meri od masiva kao što je slučaj sa projektom prikazanim na slici iznad gde je prisutan moderan dizajn po najnovijim trendovima u projektovanju kuhinja. Danas postoji posebna potreba da kuhinja bude, još od samog početka procesa, tj. projektovanja, krojena specijalno po vašim željama i ograničenjima u vidu dostupnog prostora.

U ovom slučaju smo imali privilegiju da radimo sa mladim bračnim parom koji je nakon kupovine prvog stana želeo kuhinju po meri u skandinavskom stilu, uz korišćenje prirodnih i najkvalitetnijih materijala kako za spoljašnji izgled, tako i za unutrašnje elemente. Uz smernice koje idu sa ovakvim trendom u projektovanju kuhinja i implementacijom ličnih obeležja u skladu sa ukusima koje klijenti imaju, dobili smo istinski unikatnu kuhinju na obostrano zadovoljstvo tokom saradnje na ovom projektu.

Uz malu dostupnu kvadraturu za kuhinju, ali veliku ljubav prema kuvanju klijenti su želeli kuhinju koja je nesvakidašnja i koja će biti akcenat interesovanja prilikom organizovanja večernjih druženja.

Svi frontovi kuhinje su urađeni od masivnih ploča hrastovog drveta u površinskoj obradi prirodnim ekološkim uljima sa dodatkom voska kao dodatne zaštite, dok su korpusi zarad poboljšanog kvaliteta
celokupne kuhinje urađeni od topolove šperploče naspram klasičnih korpusnih elemenata od univera koji se koriste kod izrade kuhinja.

Uz korišćenje prirodnih materijala, ni jedan front nema ručke na sebi, već je otvaranje i zatvaranje elemenata rešeno na drugačiji način. Na ovaj način smo između ostalog iskoristili dodatne pogodnosti koje masivno drvo ima kao materijal za frontove kuhinjskih elemenata, a to je mogućnost oblikovanja po želji uz zadržavanje boje i teksture u svim presecima koja je karakteristično lepa za drvo hrasta. Uz odsustvo ručki za otvaranje i zatvaranje, primenjen je sistem okova sa usporivačima pri zatvaranju elemenata.

Kuhinje po meri

Srednji element je projektovan vodeći se principima simetrije oblika i u sebi sadrži ugradnu rernu i indukcionu ploču. Iznad ploče, napravljen je kuhinjski element koji služi kao maska za aspirator. U skladu sa preporukama pri projektovanju, postoji značajan prostor za pripremu jela, a u skladu sa ograničenjima u vidu postojećih instalacija koje su morale da se uzmu u obzir pri projektovanju dispozicije kuhinjskih elemenata.

Kuhinjski elementi

U visoki kuhinjski element ugrađena je mašina za pranje posuđa, sa izrađenim frontom od masiva kako bi se uklopila sa postojećim dizajnom cele kuhinje. Osim toga, iznad mašine za pranje posuđa ostavljen je prostor za ostavu različite namene, dok je najviši deo skladišti visokokapacitetni bojler koji napaja celokupni stan toplom vodom.

Visoki kuhinjski element
Drvena otvorena polica

Princip otvorene police je ostavljen za jedan skromni deo kuhinje koji je rezervisan za kuhinjsko posuđe koje uvek mora biti pri ruci.

Posebne želja klijenata koji su strastveni ljubitelji vina je bila da kuhinja sadrži jedan deo namenjen za izabrana izdanja vina, koji će biti lako dostupan pri večernjim okupljanjima. Došli smo do jedinstvenog rešenja koje se odlično uklapa uz postojeći dizajn cele kuhinje i koje je prikazano na slici ispod.

Pregrada za vino od drveta
Pregrada za vino

Uz sve naglašeno, kuhinja je zbog visine klijenata rađena u većoj visini od standarda kako bi mogla da se koristi bez bilo kakvog napora.

Izrada kuhinja po meri
Kuhinje po meri

Na kraju, ispunili smo sva očekivanja koji su naši klijenti imali prema nama tokom saradnje na ovom projektu, i uz to smo ponešto i naučili o najrazličitijim vinima od naših, na kraju pisanja ovog teksta možemo da kažemo prijatelja.

Da li imate projekat za nas?

 

Scroll