Fine Point nameštaj

Blog

Zanimljive drvene police.

Drvene police su jedan od najboljih načina da pametno iskoristite prostor u kome živite.

Život u velikom gradu poput Beograda nosi sa sobom obilje prednosti sa sobom u odnosu na neke manje sredine. Dostupnost različitih aktivnosti za sve grupe ljudi, počev od aktivnosti za decu neophodne za njihov pravilan razvoj, do razvijenog socijalnog života za „nešto stariju decu“. Kao i svaka dobra stvar, i život u velikom gradu mora imati i nekih nedostataka. Ne ulazeći previše u različite probleme koji veliki gradovi mogu imati, fokusiraćemo se na jedan sa kojim smo se često susretali tokom profesionalne karijere. Nedostatak prostora.

Ne mora da se radi striktno o malim stanovima kao takvim. Česta situacija sa kojom smo se susrećemo jeste da problem nije u kvadraturi stana koja je čak iznad prosečne već u našim navikama i konstantnom nedostatku skladišnog prostora. Veliki deo površina u stanu ostaje neiskorišćen, dok vrlo lako uz određena prilagođavanja, može postati skladišni deo koji istovremeno doprinosi estetici cele sobe. Za Vas smo pripremili nekoliko sjajnih ideja koje Vam mogu pomoći da onaj neiskorišćeni kutak zida pretvorite u koristan deo koji prvobitno funkcionalno, a nakon toga i estetski oplemenjuje Vaš prostor.

Drvene gajbe (ili zidne police)

drvene-gajbe-na-zidu

Drvene gajbe su proizvod čija je osnovna funkcija skladištenje raznih materijala. Ukoliko koristimo drvene gajbe koje su napravljene od kvalitetnog masivnog drveta koje je fino obrađeno, u nestandardnim dimenzijama sa sistemom kačenja na zid, pri tome kombinovajući različite oblike i pozicioniranje gajbi u prostoru, dobijamo jedan vrlo nesvakidašnji detalj u enterijeru koji kombinuje funkcionalnost i nekonvencionalnu estetiku.

drvene-gajbe

Stolice kao skladišni prostor

stolica-polica-prva-slika

Ovaj dizajn je sjajan primer kako predmet može imati više funkcija. Stolica koja ima svoju primarnu ulogu koja je svima poznata, kroz smelu maštu dizajnera dobija još jednu funkciju, skladišnu. Kombinacijom više stolica dobija se polica, dok daljim rotiranjem elemenata ovog sklopa možemo dobiti interesantnu skulpturu. Ova stolica može biti akcenat interesovanja u prostoriji, istovremeno zadržavajući svoju pridodatu, skladišnu funkciju.

stolica-kao-polica

Konzolni sto

Čest upit koji imamo se tiče izrade konzolnih stočića. Dodavanjem nekoliko elemenata, možemo dobiti mnogo prostora za skladištenje. Kako Vam se čini?

Polica na izvlačenje

police-izvlačenje

Polica koja se formira po potrebi predmeta koji treba da uskladišti. Čak i kada nema potrebe za skladištenjem određenih predmeta, elemente ove police možemo koristiti kao stalak za kapute i jakne. Moguće funkcije ovakve police su onolike kolika je i naša mašta o mogućnostima korišćenja.

I biljkama je potreban prostor u stanu

polica-za-cvece

Za sam kraj, ne treba da zaboravimo da divne detalje koje nam je priroda podarila u vidu biljki o čijim funkcijama se ne može ni pisati. Oplemenjuju životni prostor neponovljivom lepotom, i pročišćavaju vazduh. Ali, i biljkama treba njihovo mesto u stanu, zar ne?

Neke od ideja koje smo Vam predočili u ovom tekstu vrlo lako možete sami iskoristiti kako bi Vaš prostor učinili skladnijim za život, a ukoliko Vam je potrebna pomoć za realizaciju bilo kakve ideje, budite slobodni da nas kontaktirate.

Scroll